Alege MEDIEREA

Câteva motive pentru a alege MEDIEREA

 1. Este o alternativă modernă la procesul clasic de judecată.
 2. La mediere numeni nu pierde, iar soluţia este gasită de partile aflate în conflict prin negociere asistată de un profesionist, mediatorul.
 3. Medierea este confidenţială, şi se desfăşoara într-un cadru informal, în care discuţiile se poarta de la om la om, nu de la autoritate la cetăţean.
 4. Părţile stabilesc date la care are loc sedinta de mediere. In instanta, termenele de judecata sunt impuse si nu tin cont de programul partilor.  Şedinta de mediere poate fi programată, ca orice intalnire de afaceri.
 5. Medierea are un cost redus şi se rezolvă rapid în timp, chiar în cursul unei şedinţe de mediere.
 6. Nu exista o limita de timp pentru sedinta de mediere.
 7. Partile, de comun acord, pot alege mediatorul la care sa apeleze. Alegerea mediatorului de catre parti creşte increderea acestora in obtinerea rezultatului dorit.
 8. Medierea este facultativa, partile nu pot fi obligate sa participe la mediere. Medierea e voluntară, în sensul că părţile vin le mediere doar dacă doresc.
 9. La sedinta de mediere este permisa doar prezenta partilor si a persoanelor agreate de acestea. Se asigură o protejare a vieţii private şi a imaginii personale.
 10. Mediatorul nu poate sa impuna nimic partilor, care decid in ce conditii este avantajoasa pentru ele o solutie amiabila. In timpul medierii parţile au controlul asupra deciziei.
 11. Medierea este altfel decat un proces. La mediere focalizarea are loc pe vointa si interesul partilor.
 12. Procedura medierii are loc in condiţii de respect reciproc.Prin mediere se sting conflicte existente. La finalul medierii, partile isi strang mana si pleca cu mai putine probleme decat aveau anterior.
 13. Mediatorul nu judeca partile si nu da verdicte. Menirea lui este sa faciliteze dialogul dintre parti in urma caruia acestea sa genereze optiuni in vederea solutionarii divergentelor existente.
 14. Apeland la mediere, părtile nu se renunta la justitie. Părţile au posibilitatea de a merge in  instanţă, aşa cum aveau si inainte de a apela la mediere.

Medierea a funcţionat in multe cazuri dificile.

Te poate ajuta şi atunci când nu mai speri în găsirea unei soluţii !

TE INVITĂM LA O INFORMARE GRATUITĂ ASUPRA MEDIERII.